Rapporter Kartor H16

WW - Svampen - Östermalm

14.12.2016 10:00

Promenerande: Hasse, Ola, Sven-Olov, Olle, Carl Magnus, Per, Mats, Tommy, Kai, Jörn, Jan S, Jan K, Jan-Erik, Christer, Christopher, och Jarl.
Ingvar anslöt till lunchen.

Onsdagen bjöd på klart väder med -1grad C, NNV vind 3-5 m/s och delvis halkigt underlag.
Starten gick från Svampen på Stureplan via Humlegården där Ola och Hasse ökade vårt vetande om Carl von Linné och Kungl. Biblioteket.
Via Villagatan och Läkarföreningen kom vi till Elite Hotel Arcadia där Hasse berättade om ett ruskigt mord på en irakisk säkerhetsofficer
i samma våning som en gång hade inrymt hans arbetsrum. “Styrkta” av denna skildring fortsatte vi till gamla Roslagstulls sjukhus och det gemensamma campus för KTH, SU och KI som är under utbyggnad, varifrån färden fortsatte genom Östermalm ned till apoteket Storken med sin unika jakarandainredning. Via Oxenstiernska malmgården, Berwaldhallen och tyska ambassaden, där vi påmindes om terroristattacken 1975, kom vi så småningom fram till dagens lunchställe Lisbeths Läckerheter. Efter glögg och en läcker måltid på rådjur med kantarellsås och kaffe med tårta drog Hasse upp riktlinjerna för våren 2017.
Olle avtackade därefter Hasse och Lisbeth varefter Hasse hissade signalen DA (ni detacheras).

Vid pennan
Jarl

Runkeeper-karta från Jörn
runkeeper.com/user/joernd45/activity/907328250?tripIdBase36=f076yi&activityList=false&

Bildgalleri
WW - Svampen - Östermalm

WW - Ektorp Centrum - Finnboda Hamn

07.12.2016 10:00

Denna onsdag blev det vandring i nordvästra delarna av Nacka kommun som är nummer 7 av Sveriges 290 kommuner när det gäller befolkningsmängd. Här bor runt 100000 människor.
Vi passerade Nacka sjukhus och vi var snart inne i Nyckelvikens naturreservat. Ett kort stopp vid Nyckelvikens Gård som har visningsjordbruk och örtagård. Ett vackert område precis vid Saltsjön och med många stora ekar, både friska och förfallna. Här myllrar det säkert av tusentals kryp.
Därpå hamnade vi i Jarlaberg och här dök Jörn upp och tillika förortens landmärke – vattentornet. Byggherren här heter HSB och området består mest av bostadsrätter.
Nacka Strand, tidigare Augustendal, blev vårt nästa stopp med en historisk tillbakablick. Industripionjären J.V. Svensson anlade här en automobilfabrik i början av förra seklet. Framgångsrik blev företaget först då de istället gick över till att bygga tändkulemotorer (fotogen) av märket Avance. Företaget pikade med 500 anställda runt 1916/17. Det slutade dock med konkurs fem år senare. Efter olika ägarkonstellationer tog Gunnar Philipson över. Nu blev det Svenska Bilkompaniet AB som monterade samman bilar av märkena DKV, Dodge och senare Mercedes.
 I siluetten av 7 stora byggkranar ankom vi Kvarnholmen via den nyligen uppförda bron Svindersvik. Här gjorde vi ett mycket uppskattat stopp på Makaronigränd nr. 7 där värdens fru Randi bjöd på varm glögg och pepparkakor. Vi gick ”gate upp å gate ner” bland äldre radhusområde, nya uppförda höghus och planerade, samt det kanske mest kända landmärket, den ombyggda Qvarnen Tre Kronor. Här på ön ska det totalt bli över 3000 bostäder och arbetsplatser för 1000 personer, allt klart ca 2026. Intressant är att ön ägs av KF och blev centrum för företagets bageriverksamhet under 1900-talet. Gatunamnen skvallrar om detta. Läs mer om Kvarnholmens historia på 

www.kvarnholmen.com/kvhhistoria/
Längs Saltsjön tog vi oss sista biten till Finnboda Hamn där vi avnjöt en god lunch på restaurant Docklands.
Tack Tommy för en trevlig guidad tur i för mig lite okända områden och hälsa samt tacka Randi!

Med på vandringen denna onsdag var Hasse, Olle, Ola, Göran S, Jan-Erik Z, Per, Janne S, Krister W. Janne K, Jörn, Christopher och Kai samt 2 av våra fyrbenta vänner.

Vid pennan: Kai 

Runkeeper-karta denna gång från Ola
runkeeper.com/user/647924622/activity/904770225?tripIdBase36=eyod69&activityList=false& 

Bildgalleri 
WW - Ektorp Centrum - Finnboda Hamn

WW - Gullmarsplan - Kärrtorp

30.11.2016 10:00

Deltagare: Kai, Tompa, Per, Hasse, Stefan, Jan S, Ola, S-O, Jalle, Chrille, Olle, Jörn

 

Exakt klockan tio står 12 äldre herrar vid Pressbyråkiosken på Gullmarsplan otåliga att få ge sig av mot delvis okända marker. Det är onsdag och solen skiner från en klarblå himmel.

 

Ledaren för dagen är Kai, som efter en knapp kilometer pekar upp mot en vacker liten park. Vi fick veta att detta varit en kyrkogård under åren 1809 till 1901. Här begravdes många offer från Stockholms båda koleraepidemier1834 och 1853, därav namnet Kolerakyrkogården. Lätt skakade av det stora antalet dödsoffer, ca 3650 st, gick vi vidare till en fin utsiktsplats. Någon gissade att detta varit en avrättningsplats. Nej, den låg bara något hundratal meter längre upp på berget bakom oss. Därför namet Galgbacken.

 

Vårt nästa stopp var vid Markuskyrkan, denna unika byggnad som är ritad av Sigurd Lewerentz. Kyrkan har fått uppmärksamhet från många håll i världen för sin särpräglade design. Idag är Markuskyrkan stängd för renovering. Anledning: mögel och röta från källaren och uppåt.

 

Björkhagens centrum visade sig inte ens påminna om ett centrum, så litet är det. Däremot reser sig en stor byggnad mot skyn, en gång Sveriges högsta bostadshus. Det var tänkt att vara ett hus "från vaggan till graven", och innehöll både daghem, ungdomshotell och pensionärsbostäder när det var nybyggt. De översta våningarna har använts som ateljéer, men är i dag vanliga hyresrätter.

 

De flesta husen i Hammarbyhöjden, Bagarmossen, Björkhagen och Kärrtorp ligger inom Skarpnäcks stadsdelsförvaltning. De är byggda på 40-50-talet och har en särskild, omisskänlig prägel. Husen har oftast små lägenheter, dock med kök och toalett/badrum. Nyare bostadshus smälter väl in i den funtionella arkitekturen.

 

Vid infarten till Nackareservatet skådades en arbetsplats. Man gräver en groddamm! Projektet är ett initiativ för att långsiktigt arbeta med bevarandet av groddjur i Stockholm Stads närnatur. Projektet är ett samarbete mellan Stockholms Stads Idrottsförvaltning, Miljöförvaltningen, aktionsgruppen ”Rädda Långsjöns grodor” samt Stockholms Herpetologiska Förening. Nästa år blir ett bra grodår!

 

Promenaden fortsatte några kilometer i vacker skogsnatur innan vi åter fick se civilisationen i form av Bagarmossens centrum. Någon kilometer längs tunnelbanans spår norrut nåddes Kärrtorps centrum. Det var oundvikligt att inte kommentera kravallerna. I december 2013 anordnades en antirasistisk demonstration i Kärrtorp i södra Stockholm där ett hundratal demonstranter deltog. Sedan en samling mörkklädda personer kommit till platsen utbröt våldsamheter och ett flertal personer skadades, däribland flera poliser. I samband med händelsen greps 28 personer. Sju av dessa, som var pojkar och män i åldrarna 16 till 29 år, dömdes för våldsamt upplopp av Södertörns tingsrätt i en deldom i mars 2014. Två av dem dömdes även för hets mot folkgrupp och brott mot vapenlagen. I en annan deldom, i april samma år, dömdes en 35-årig man som under kravallerna hade knivskurit en annan person av tingsrätten för bland annat dråpförsök till sex och ett halvt års fängelse.

 

Lunchen intogs på Jesses Krog, restaurangen i Kärrtorp som sedan 1977 satt den goda maten & ett trevligt bemötande i fokus. Det stämde väl. Innehavarinnan Lisa var supertrevlig (hon känner Tompa och Kai). Vi åt välsmakande sjömansbiff eller torsk. Trångt och gemytligt.

Vi tackar Kai för utomordentlig guidning.

 

Vid pennan Jörn
 

Marcuskyrkan Björkhagen
sv.wikipedia.org/wiki/Markuskyrkan

 

Runkeeper-karta från Jörn
runkeeper.com/user/joernd45/activity/902074822?tripIdBase36=ex2ldy&activityList=false&

 

Bildgalleri 
WW - Gullmarsplan - Kärrtorp

WW - T-centralen - Östra Station

23.11.2016 10:00

På plats denna gråa om än för årstiden varma onsdag var dagens värd Sven-Olov, Per, Tommy, Kai, Jarl, Jan S, Jan K, Stefan, Jörn och Christopher, denna gång även vid pennan. Ola dök upp vid lunchen.
Vi traskade under ivrigt tjattrande utmed Klara sjös västra strand och via Barnhusbron, denna skapelse som påminner oss om de storvulna planerna att bygga genomfartsleder genom hela City, till Sabbatsberg. Närakuten vid nämnda sjukhus, som undertecknad prisade för god vård, passerades och Sven-Harrys guldiga museum passerades och vi njöt genom skyltfönstrena av de huvudsakligen kungliga porfyrobjekten. Vasaparken avverkades och stegen gick sedan genom norra Vasastan, upp i Vanadislunden där kyrka och vattentorn beundrades. Sedan söderut förbi Norra Real där Janne S berättade  om en del av sina ungdomssynder,  förbi Johannes kyrka och ner till Stureplan där gubbgänget utgjorde ett pittoreskt och något avvikande intryck mot övriga flanerande. Janne K gladdes över att Svampen fortfarande stod kvar (åldersrelaterad minneslucka…?). Armemuséets gård med en numera obsolet stridsvagn S avverkades och så även den s k Mödomens kyrkogård. Den tillfälliga saluhallen på Östermalmstorg beundrades och via Humlegården och den vackra delen av Danderydsgatan landade vi slutligen på restaurangen på Östra Station där vi serverades rustik husmanskost i den k-märkta funkismiljön.

Tack Sven-Olov för en krokig, trivsam och innehållsrik vandring!

Vid pennan

Christopher 

Här är några länkar till dagens platser och frågeställningar. 
sv.wikipedia.org/wiki/Vasaparken,_Stockholm
Vidargatan, kvarteren har namn från Nordiska mytologin.
sv.wikipedia.org/wiki/Vidar
sv.wikipedia.org/wiki/Vanadislunden
sv.wikipedia.org/wiki/Vanadislundens_vattenreservoar

Gudinnan Vanadis alias Freja 
sv.wikipedia.org/wiki/Freja

Runkeeper-karta från Jörn
runkeeper.com/user/joernd45/activity/899146497?tripIdBase36=evbtvl&activityList=false&

Bildgalleri
WW - T-centralen - Östra Station
 

 

WW - Rotebro - Sollentuna

16.11.2016 10:00

Denna vackra solmellandag var vi åtta vandrare som utgick från pendeltågstationen i Rotebro. Här stod det berömda slaget vid Rotebro 1497, då Sten Sture drev dansken på porten! I samlad tropp begingo vi oss först under Den Stora Motorvägen där arrangör Carl-Magnus beordrade på stället ”stopp”. Själva stället var en bro som gick över en liten å, med inlopp från Norrviken och utlopp långt västerut i Mälaren. I denna å finns en unik fisk, aspen, som bara kunde leka på några få ställen längs med ån. Vi skymtade också en rask vintergäst, strömstaren, som med sitt lysande vita bröst syntes tydligt. Därefter gåsmarsch söderut, längs Norrvikens strand, landets enda jästfabrik, Sollentunaholms fina lilla slott med flera sevärdheter inkl en förvånad gråhäger. Så småningom intrång i Häggvik och fina f d sommarvillor från 1920-talet. Rask promenad vidare mot Edsberg, Edsbacka f d berömda krog och tillfällig landning vid Edsbergs slott och Edsvikens konsthall med en fantastisk utsikt över hela viken. Så småningom vidare söderut längs Edsviken för att plötsligt ta ett bestämt högersteg för att slirande bestiga Brunkebergsåsen (som faktiskt börjar här). Därifrån några enkla steg ner för att landa mitt i Sollentuna köpcentrum där vi välförtjänt lunchade på kafé Balders Bröd ”som funnits där lika länge som Brunkebergsåsen”, enligt Ola. Pausen gav oss tillfälle att hylla 71-åringen Janne S med en riktigt maffig prinsesstårta. Vi loggade drygt 9 km och nästan 18.000 steg.

Närvarande: Tompa, Ola, Jörn, Christopher, Stefan, Carl-Magnus, Jan S och Göran.

Runkeeper-karta från Jörn
runkeeper.com/user/joernd45/activity/896206325?tripIdBase36=etkt85&activityList=false&

Bildgalleri
WW - Rotebro - Sollentuna

 

WW - Liljeholmen

09.11.2016 10:00
Denna onsdag går till historien : inte bara i USA utan även i Stockholm, som hade sitt värsta snöfall på 111 år (=då mätningarna började).
Att vi fick några sena återbud förvånade ingen, men att stackars Tompa blev insnöad på sin stadsnära skärgårdsö var en överraskning.
Kanske något mindre överraskande jämfört med att Trump vann, som en följd av att stora delar av väljarna måste ha varit insnöade, i bildlig bemärkelse.
Tack vare Per kom vi sju iväg från värmen i Liljeholmens gosiga T- banestation ut i djupsnön längs Trekantens strand. Gåsmarch!
Bort mot Vinterviken och Nobels utomhuslab, där vi gick om en skidåkare.
Åter mot Trekanten i motvind och längs den andra stranden, nu i pratformation.
Liljeholmsbrons motlut erbjöd uselt fäste för oss utan snöskor. Bättre blev det inne på Drakensbergsområdet.
Tanto hade en smal trampad stig = ny gåsmarch. Gångbron till årstasidan var plogad så att cyklar nätt och jämt tog sig fram. Och Per fick berätta om sina hemtrakter, som växer och växer.....
De sju snögubbarna anlände till den lokala persiska lunchkrogen i blött och hungrigt skick. Riktigt gott käk erbjöds till ännu bättre pris, fast vi visste inte vad vi åt och växelkursen mellan kronan och den iranska rialen verkade svajig. (Alla börser hade störtdykt på morgonen...).
Det var lika starkt av Per att med två dars varsel ta över en vandring, som det är synd om Olle som var kraftigt infekterad. Hoppas på snabb bättring.
Med tinad hand, Hasse
Runkeeper från Jörn
runkeeper.com/user/joernd45/activity/893120943?tripIdBase36=erqoj3&activityList=false&
Bildgalleri
WW - Liljeholmen

WW - Farsta Strand - Hammarbyhöjden

02.11.2016 10:00
Onsdagen den 2/11
Väderlekstjänsten hade gått ut med en klass 2 varning dagen innan. Oklart var....
WW har alltid flyt. Lagom till kl: 10 upphörde det regnblandade. Någon blåst, men sådär lagom från sidan. Dock inte sol. 
Någon måtta på turen får det lov att vara.
Nåväl. Efter en sen start guidade Tompa oss igenom Farsta från 1960 ned till 1900 talets början i Enskede med väl pålästa små informationspauser allteftersom vi strövade genom tidsepokerna i detta föregående sekel. 
Från Farsta Strand till Hammarbyhöjden genom stillsamma förorter. Alla med sin prägel o historia. 
En riktig skön promenad som avslutades på en spännande Georgisk restaurant. 
Tack för en välplanerad promenad Tompa!
Grabbarna i WW
Runkeeper-karta från Jörn
runkeeper.com/user/joernd45/activity/889822801?activityList=true&

Bildgalleri
WW - Farsta Strand - Hammarbyhöjden

WW - Hägernäs - Djursholm

26.10.2016 10:00
Östra Station har varit samlingsplats några gånger, men inte trodde vi att efter grått och åter grått väder skulle få uppleva BLÅ HIMMEL.......
Hägernäs, avstigning för samtliga vandrare, Ola som värd tar täten. Som alltid går första kilometern snabbare än normalt, vet inte om det är nyhetens behag eller???
Dessa nordöstra stadsdelar har mycket att erbjuda, inte bara fina promenadvägar, utan både sjönära och skogsnära stråk.
Det är väl framför allt bebyggelsen som slår oss. Vigbyholm, Näsbypark och Djursholm är ju tämligen kända för sina " hyfsade " villor.
Vi lät oss beundra några riktigt " maffiga " hus längs vägen.
Det blev ju inte sämre när vi entrade allen till fd. sjökrigsskolan i Näsbypark. En riktig nostalgitripp för Janne K och Jarl, som båda varit kadetter där.
Vi fick också höra hur livet på " Sjökrickan " var på 50-talet när dom härjade som värst här ute.
Efter ca. 1 mils vandring landade vi på Djursholms Torg, hungriga/törstiga och tämligen trötta ( åtminstone en del av oss ). 
Nu fanns det 2 möjligheter till mat, Grekiska Kolgrillen eller en japansk " bysa ". 
Det blev ingen omröstning, längtan efter Misosoppa och Sushi var för stor...... Inget dumt val alls, det fanns även Wok och dessutom kalla öl.

Tack Ola för denna upplevelse. 
Nästa vecka lovar jag att vi får uppleva en helt annan bebyggelse.
Tompa

Närvarande: Hasse, Janne S, Janne K, Jarl, Mats, Chrille, Göran, Per, Ola, Carl-Magnus, Jörn och Stella samt undetecknad


Runkeeper-karta från Jörn
runkeeper.com/user/joernd45/activity/886310336?tripIdBase36=enopfk&activityList=false&

Bildgalleri
WW - Hägernäs - Djursholm

WW - Gullmarsplan - Midsommarkransen

19.10.2016 10:00
Stefan kallade till vandring med start vid Gullmarsplans T-banestation. Detta hade hörsammats av hela 15 hugade vandrare, så ett stort sällskap kom att förflytta sig genom några av Stockholms södra förorter. Efter starten vid Gullmarsplan passerade vi genom området Enskede Gård för att sen ansluta till Göta landsväg vid Årstafältet. Vi fortsatte Götalandsvägen genom Östberga och Liseberg, och kom fram till Brännkyrka kyrka. Kyrkan som härstammar från 1100-talet, har brunnit och renoverats flera gånger. Vi tog oss över järnvägen vid Götalandsviadukten för att sen komma in på Toffelbacken (kul gatunamn tycker jag). 
Västberga industriområde sjuder av liv och det är stundtals svårt att göra sig hörd p g a all trafik. Vi passerade G4S hus där Helikopterrånarna löste trafikproblemet med en stulen helikopter. De landade på taket till byggnaden morgonen den 23 september 2009, och kom över ca 40 miljoner. 
Avslutningsvis kom vi fram till Midsommarkransen där vi kunde beskåda fina hus från förortens tillkomst. Här finns också den gamla biografen Tellus, och Svandammsplan.  Målet för vandringen var restaurang Nalle & Kroppkakan på Svandammsvägen. Själv åt jag mättande kroppkakor med skirat smör och lingonsylt, för 98 kr. 
 
Värt att notera från dagen:
Jörn begärde ordet efter en kilometer och informerade att detta var den snabbaste kilometer vandrarna någonsin gått
Hela turen präglades av fina höstfärger, och ett ganska milt väder 
Fågelsång hördes, och Carl-Magnus identifierade det som en rödhake (som borde ha flyttat)
Restaurangen hade en högspolande toalettstol
Kroppkakor är gott
 
Sammanfattningsvis en fint planerad vandring, med en hel del jungfruliga sträckor.
 
Vid pennan
Per
 
Vandrare
Stefan, Hasse, Ola, Jörn, Jan S, Jan K, Mats, Sven-Olov, Carl-Magnus, Tommy, Christopher, Kai, Christer, Jarl och Per

Stefan kallade till vandring med start vid Gullmarsplans T-banestation. Detta hade hörsammats av hela 15 hugade vandrare, så ett stort sällskap kom att förflytta sig genom några av Stockholms södra förorter. Efter starten vid Gullmarsplan passerade vi genom området Enskede Gård för att sen ansluta till Göta landsväg vid Årstafältet. Vi fortsatte Götalandsvägen genom Östberga och Liseberg, och kom fram till Brännkyrka kyrka. Kyrkan som härstammar från 1100-talet, har brunnit och renoverats flera gånger. Vi tog oss över järnvägen vid Götalandsviadukten för att sen komma in på Toffelbacken (kul gatunamn tycker jag).
Västberga industriområde sjuder av liv och det är stundtals svårt att göra sig hörd p g a all trafik. Vi passerade G4S hus där Helikopterrånarna löste trafikproblemet med en stulen helikopter. De landade på taket till byggnaden morgonen den 23 september 2009, och kom över ca 40 miljoner.
Avslutningsvis kom vi fram till Midsommarkransen där vi kunde beskåda fina hus från förortens tillkomst. Här finns också den gamla biografen Tellus, och Svandammsplan.  Målet för vandringen var restaurang Nalle & Kroppkakan på Svandammsvägen. Själv åt jag mättande kroppkakor med skirat smör och lingonsylt, för 98 kr.

Värt att notera från dagen:

  • Jörn begärde ordet efter en kilometer och informerade att detta var den snabbaste kilometer vandrarna någonsin gått
  • Hela turen präglades av fina höstfärger, och ett ganska milt väder
  • Fågelsång hördes, och Carl-Magnus identifierade det som en rödhake (som borde ha flyttat)
  • Restaurangen hade en högspolande toalettstol
  • Kroppkakor är gott

Sammanfattningsvis en fint planerad vandring, med en hel del jungfruliga sträckor.

Vid pennan
Per

Vandrare
Stefan, Hasse, Ola, Jörn, Jan S, Jan K, Mats, Sven-Olov, Carl-Magnus, Tommy, Christopher, Kai, Christer, Jarl och Per

Värt att veta om Brännkyrka kyrka
sv.wikipedia.org/wiki/Br%C3%A4nnkyrka_kyrka
Läs om Västberga Gård, vi kunde se vad som blivit av dessa ägor.
sv.wikipedia.org/wiki/V%C3%A4stberga_g%C3%A5rd

Runkeeper-karta från Jörn
runkeeper.com/user/joernd45/activity/882863219?tripIdBase36=elmtmb&activityList=false&

Bildgalleri
WW - Gullmarsplan - Midsommarkransen





 

 

 

WW - Ropsten - Bosön

12.10.2016 10:00

Denna dag gick mycket i siffran 12:s tecken. Det var den 12 oktober 2016, vi var 12 deltagande vandrare och vi loggade minst 12 sega uppförsbackar under resans gång. Omgivna av typisk svensk höstmulenhet men närmast vindstilla och i typisk svensk hösttemperatur om cirka tio grader (varmt), begav sig denna ”Dirty Dozen Group” hurtigt iväg från Ropstens t-banestation med målet Bosöns klassiska träningscamp för idrottare av alla slags sporter - inga jämförelser i övrigt med gruppen.

Som vanligt gjorde vi nya upptäckter i samband med promenaden. Arrangören Jarl Forssbergs iskalla strategi var att vi förhoppningsvis så småningom skulle upptäcka att vi gick delar av Lidingöloppets bana – fast åt  ’fel’ håll! Vi gick på fint och fast underlag längs hela nordvästliga sidan av Lidingö, förbi Sticklinge och nådde därefter Den Högsta Punkten (se foto) där vi tog en välbehövlig paus. Vi passerade också området Trollskogen på norra sidan av Lidingö som, enligt vår ständigt vandrande och allvetande Wikipedia = Hasse, tidigare var ett närmast exotisk och näst intill ouppnåeligt område för vanligt folk. Nu fanns där visserligen asfalterad väg dit men ingen lokalbuss. Vi passerade Grönsta ängar, start och mål för Lidingöloppet, som vi gav en patetisk men ärlig hyllning (foto från Jörn). Så småningom nådde vi Bosön och möttes av en rekorderligt stor restaurang med flink hantering, god mat och i sällskap av andra professionella idrottare. Enligt loggen hade vi vandrat 11,9 km och klarat drygt 17.200 steg. Ännu en framgång i Wednesday Wanderer´s väl planerade och långsiktiga handlingsplan.

Vandrat och skrivet av Göran Sachs.

Runkeeper-karta från Jörns pålitliga mobil
runkeeper.com/user/joernd45/activity/879226055?activityList=true&

Bildgalleri
WW - Ropsten - Bosön

Denna dag gick mycket i siffran 12:s tecken. Det var den 12 oktober 2016, vi var 12 deltagande vandrare och vi loggade minst 12 sega uppförsbackar under resans gång. Omgivna av typisk svensk höstmulenhet men närmast vindstilla och i typisk svensk hösttemperatur om cirka tio grader (varmt), begav sig denna ”Dirty Dozen Group” hurtigt iväg från Ropstens t-banestation med målet Bosöns klassiska träningscamp för idrottare av alla slags sporter - inga jämförelser i övrigt med gruppen. Denna dag gick mycket i siffran 12:s tecken. Det var den 12 oktober 2016, vi var 12 deltagande vandrare och vi loggade minst 12 sega uppförsbackar under resans gång. Omgivna av typisk svensk höstmulenhet men närmast vindstilla och i typisk svensk hösttemperatur om cirka tio grader (varmt), begav sig denna ”Dirty Dozen Group” hurtigt iväg från Ropstens t-banestation med målet Bosöns klassiska träningscamp för idrottare av alla slags sporter - inga jämförelser i övrigt med gruppen. Denna dag gick mycket i siffran 12:s tecken. Det var den 12 oktober 2016, vi var 12 deltagande vandrare och vi loggade minst 12 sega uppförsbackar under resans gång. Omgivna av typisk svensk höstmulenhet men närmast vindstilla och i typisk svensk hösttemperatur om cirka tio grader (varmt), begav sig denna ”Dirty Dozen Group” hurtigt iväg från Ropstens t-banestation med målet Bosöns klassiska träningscamp för idrottare av alla slags sporter - inga jämförelser i övrigt med gruppen. Denna dag gick mycket i siffran 12:s tecken. Det var den 12 oktober 2016, vi var 12 deltagande vandrare och vi loggade minst 12 sega uppförsbackar under resans gång. Omgivna av typisk svensk höstmulenhet men närmast vindstilla och i typisk svensk hösttemperatur om cirka tio grader (varmt), begav sig denna ”Dirty Dozen Group” hurtigt iväg från Ropstens t-banestation med målet Bosöns klassiska träningscamp för idrottare av alla slags sporter - inga jämförelser i övrigt med gruppen. 
Som vanligt gjorde vi nya upptäckter i samband med promenaden. Arrangören Jarl Forssbergs iskalla strategi var att vi förhoppningsvis så småningom skulle upptäcka att vi gick delar av Lidingöloppets bana – fast åt  ’fel’ håll! Vi gick på fint och fast underlag längs hela nordvästliga sidan av Lidingö, förbi Sticklinge och nådde därefter Den Högsta Punkten (se foto) där vi tog en välbehövlig paus. Vi passerade också området Trollskogen på norra sidan av Lidingö som, enligt vår ständigt vandrande och allvetande Wikipedia = Hasse, tidigare var ett närmast exotisk och näst intill ouppnåeligt område för vanligt folk. Nu fanns där visserligen asfalterad väg dit men ingen lokalbuss. Vi passerade Grönsta ängar, start och mål för Lidingöloppet, som vi gav en patetisk men ärlig hyllning (foto från Jörn). Så småningom nådde vi Bosön och möttes av en rekorderligt stor restaurang med flink hantering, god mat och i sällskap av andra professionella idrottare. Enligt loggen hade vi vandrat 11,9 km och klarat drygt 17.200 steg. Ännu en framgång i Wednesday Wanderer´s väl planerade och långsiktiga handlingsplan.
Vandrat och skrivet av Göran Sachs.Denna dag gick mycket i siffran 12:s tecken. Det var den 12 oktober 2016, vi var 12 deltagande vandrare och vi loggade minst 12 sega uppförsbackar under resans gång. Omgivna av typisk svensk höstmulenhet men närmast vindstilla och i typisk svensk hösttemperatur om cirka tio grader (varmt), begav sig denna ”Dirty Dozen Group” hurtigt iväg från Ropstens t-banestation med målet Bosöns klassiska träningscamp för idrottare av alla slags sporter - inga jämförelser i övrigt med gruppen.Denna dag gick mycket i siffran 12:s tecken. Det var den 12 oktober 2016, vi var 12 deltagande vandrare och vi loggade minst 12 sega uppförsbackar under resans gång. Omgivna av typisk svensk höstmulenhet men närmast vindstilla och i typisk svensk hösttemperatur om cirka tio grader (varmt), begav sig denna ”Dirty Dozen Group” hurtigt iväg från Ropstens t-banestation med målet Bosöns klassiska träningscamp för idrottare av alla slags sporter - inga jämförelser i övrigt med gruppen. 
Som vanligt gjorde vi nya upptäckter i samband med promenaden. Arrangören Jarl Forssbergs iskalla strategi var att vi förhoppningsvis så småningom skulle upptäcka att vi gick delar av Lidingöloppets bana – fast åt  ’fel’ håll! Vi gick på fint och fast underlag längs hela nordvästliga sidan av Lidingö, förbi Sticklinge och nådde därefter Den Högsta Punkten (se foto) där vi tog en välbehövlig paus. Vi passerade också området Trollskogen på norra sidan av Lidingö som, enligt vår ständigt vandrande och allvetande Wikipedia = Hasse, tidigare var ett närmast exotisk och näst intill ouppnåeligt område för vanligt folk. Nu fanns där visserligen asfalterad väg dit men ingen lokalbuss. Vi passerade Grönsta ängar, start och mål för Lidingöloppet, som vi gav en patetisk men ärlig hyllning (foto från Jörn). Så småningom nådde vi Bosön och möttes av en rekorderligt stor restaurang med flink hantering, god mat och i sällskap av andra professionella idrottare. Enligt loggen hade vi vandrat 11,9 km och klarat drygt 17.200 steg. Ännu en framgång i Wednesday Wanderer´s väl planerade och långsiktiga handlingsplan.
Vandrat och skrivet av Göran Sachs.
1 | 2 >>