WW - Bagarmossen - Hellasgården

24.11.2021 10:00

Du som var med på denna vandring kan, nästa gång du flyger från olika delar av Sverige och ska landa på Bromma, med stolthet knuffa din medpassagerare i sidan och påstå följande, fem minuter före landning: ”Om du tittar ner på landskapet här nedanför så kan jag berätta att här har jag vandrat för inte så länge sedan och kan berätta hur det ser ut”. Kort sagt, en stor del av dagens vandring följde inflygningsområdet till Bromma flygplats – fast vi såg det från marken.

Det ska till ett spanskt kungaparbesök och en nytillträdd kvinnlig statsminister som påtryckningsmedel för att allas vår Hasse beslöt sig för att åter ansluta sig till oss. Tillsammans 14 vandringshungriga deltagare som samlades denna novembermorgon utanför tunnelbanestationen. Bagarmossen har tydligen blivit den hottaste hipsterförorten hittills, nu när Söder blivit för dyrt och för fullsatt av potentiella kulturelitister. Så nu har de skäggiga, medelålders, lådcykelåkande papporna med cykellådan full av barn (alla med cykelhjälm, naturligtvis) dragit söderut och funnit sin fristad i Bagis.

Vandring sydostvart mot Brotorpskärret och Skarpa by, snuddade vid Tyresövägen (länsväg 229), framme vid Ältasjöns västra strand. I likhet med Jesus gick vi sedan på vattnet från Kasby till Stensö, rundade södra viken och fick inom kort en välbehövlig fikapaus i naturen, inte långt från Stavsborgs-skolan. Vederkvickade strövade vi genom Älta Gård & idrottsplats och Kolarängen för att sedan huvudstupa kasta oss in i Nackareservatet, gå en snutt av Sörmlandsleden, passera Storängsbergen för att till slut nå målet, Hellasgården, södra Stockholms svar på Lidingös Bosön. Ingen bastu- eller vinterbadare hade anmält sig varför vi gick raka vägen i kaféet och beställda en näringsriktig linssoppa med tilltugg.

Vandrande vålnader denna gång voro arrangören Stefan tillsammans med Christian, Ålis, Hasse, Tompa, Chrille, Sven-Olov, Janne, Jörn, Carl-Magnus, Ove, Jan-Erik, Christopher samt yours truly Guran. Vi loggade 10,7 km eller drygt 16.500 steg.

Strava-karta från Sven-Olov
Wednesday Walk | Walk | Strava


Likt Jesus vandrade vi på vattnet över Ältasjön.