WW - Ekerö

12.05.2021 10:25

Denna fina sommardag var det samling vid pendelbåtsbryggan Tappström vid Ekerö centrum. Merparten av deltagarna tog pendelbåten från stan och njöt av sol och medvind.



Promenaden började med att vi passerade Ekerö centrum och den väl tilltagna brandstationen. Efter en stund blev det stopp, temperaturen hade passerat 22 grader och vi behövde lätta på klädseln.
Efter att ha passerat den stora bokskogen kom vi fram till Ekebyhovs slott, en slottsliknande herrgård. Den byggdes i slutet av 1600-talet av Carl Gustav Wrangel som hade sex större byggprojekt igång samtidigt bl.a Wrangelska palatset och Skoklosters slott.
Det är en mycket vacker byggnad byggd i trä med mycket snickarglädje.



Här finns bl.a en stor trädgård med äppelträd av alla sorter som används för ympning.
Mer finns att läsa här

https://sv.wikipedia.org/wiki/Ekebyhovs_slott

Efter denna kulturella upplevelse passerade vi Ekebyhovsskolan och kom in i det första radhusområdet vilket skulle följas av ett antal. Efter ett tag kom vi in i ett område med, som vi trodde, ett stort antal elstationer men som visade sig vara radhus utan fönster.



Efter att ha passerat ytterligare några radhusområden kom vi fram till ett nybyggt område med båda fristående hus och radhus med utsikt över Mälaren, mycket snyggt.



Efter denna studie av olika bostadsområden blev det ren skogspromenad på vältrampad stig i 2 km.
När vi återigen fick asfalt under fötterna var vi inne i en äldre villabebyggelse. Efter att ha passerat Bofinksvägen, Starevägen, Domherrevägen, Rödhakevägen m fl fågelvägar så var det dags för välbehövlig paus i värmen och Hasse, som var dagens turledare, halade fram kaffetermosen och färska wienerbröd.
Vi fortsatte därefter genom den äldre delen av Ekerö och Chrille roade sig med att räkna swimmingpools (sv simbassänger), det blev några stycken. När vi passerat Tappströmsskolan var vi tillbaka i Ekerö centrum.



Det var en trevlig tur i varierande områden och terräng. Det som inte varierade var vädret, soligt, varmt och skönt.
Lunch på Lilla Venedig, ordinär lunch-restaurang med generös meny.

Deltog gjorde Hasse som ledde turen, Ålis, Per, SO, Chrille och Olle vid tangentbordet.

Strava-karta från Sven-Olov

www.strava.com/activities/5283548672