WW - Igelboda - Solsidan

08.06.2022 10:00

WW-väder bjöds det på vid denna termins avslutningsvandring där ett par förvirrade deltagare missade bussen från Slussen vilket gjorde att dagens ledare och värd Olle lade om rutten så att eftersläntrarna kunde ansluta till gruppen vid Neglinge station.

Sedan vandrades det på vägar, spår och stigar till Saltsjöbadens Båtklubb där det serverades öl av olika styrkor och traditionellt tilltugg. Jörn, som fyllde år denna dag, bjöd på ölen. Stort tack Jörn!

Färden gick sedan vidare längs med och över Neglingeviken till Uppenbarelsekyrkan, uppförd 1910-1913 efter ritningar av WWs favoritarkitekt Ferdinand Boberg. Så in i skogen med utmanande saktmot och förbi fler villor för samhällets välbeställda. Slalombacken skråade vi över och närmade oss så småningom Olles hem på Solsidan där Kari med sina ukrainska skyddslingar välkomnade oss till lunchen.

Denna rundades av med en tiramisu som tillretts av en av de ukrainska flickorna och som fick Tompa att vältaligt hylla anrättningen som den bästa han någonsin ätit (och enligt uppgift är dessa många…) och tackade Olle och Kari för gästfriheten och den i övrigt välsmakande och traditionsrika lunchen.

Till kaffet avhölls ett mer eller mindre formellt medlemsmöte där vi bl a enades om att vi slopar idén med några kortare vandringar utan att vi har ambitionen att gå 7-8 km och om möjligt planera in genvägar för de som vill gå en kortare sträcka. Bra att även informera om vandringen går A till A eller A till B. Vi avhandlade även vårens vandringar, hemsidan och konstaterades att rapporterna från vandringarna ska vara publicerade före nästa vandring. Vi beslutade även att utöka antalet medlemmar till 25 st varefter Tommy Ekerot valdes in med acklamation. Hasse tipsade om att vi framöver gärna kan ordna friluftsluncher som omväxling till de traditionella krogbesöken. Inför 10-årsjubiléet i höst fick Christer och Tommy i uppdrag att arrangera detta. Och Ålis informerade om att Bellmansfesten på Djurgården äger rum den 27 juli i år.

Under överläggningen presenterade statistikansvarige Christopher även vårens vandringar i siffror. Flitigaste vandrare har - som vanligt - varit Ålis som fullföljt samtliga 22 vandringar. Olle tog  silverplatsen med 86 % närvaro och bronset delas av Christian och Tompa med 77 %. På pallen för flitigaste ledare står Olle, Tompa och Christopher med 2 vandringar var. Och flest rapporter har skrivits av Christopher med 4, Göran med 3 och Olle, S-O och Jan S med 2 vardera.

Tillsammans har vi vandrat 191 mil motsvarande en sträcka Stockholm - Basel i norra Schweiz. I genomsnitt har vi gått 8,1 km och närvaron har legat på i snitt 8,6 deltagare. Flest deltagare var det på vandringen den 30 mars med 16 st. Vi sprider vandringarna hyggligt väl geografiskt, en dryg fjärdedel har varit norröver resp inom tullarna och knappt hälften söder om Söder. Se länken nedan för den fullständiga statistiken.

Dagens vandrare var Olle, Ålis, Jan S, Sven-Olov, Jörn, Göran, Chrille, Roland, Per, Ove, Ola och Christopher. Vi vandrade 6,4 km enl S-Os Strava. Till lunchen anslöt Hasse, Jan K och Jan-Erik och dagens gäster var Lena och Tommy.

Vid pennan

Christopher

 

Länkar:

Saltsjöbadens båtklubb – Klubben vid havet (saltsjobadensbatklubb.se)

Uppenbarelsekyrkan - Saltsjöbadens församling (svenskakyrkan.se)

Statistik 2022

Strava-karta från Sven-Olov
Wednesday Walk | Walk | Strava