WW - Islandstorget - Alvik

04.05.2022 10:00

Det var nästan strålande väder när vi samlades på Islandstorget för att under Jörns sakkunniga ledning gå de utlovade 8 km till Alvik (fast det senare var ännu hemligt). Egentligen var det en favorit i repris fast åt andra hållet, med vissa avvikelser

Vi traskade förbi en uppsjö med gamla kåkar från folkhemsbygget på små vägar. Första anhalten var Ängby gård, byggd på 1600-talet och nu en populär servering, dock inte öppen, så Jörn slapp bjuda oss på fin (och dyrbar) slottsfika! En trivsam gata med det ovanliga namnet Vultejusvägen väckte vår nyfikenhet. Snabbt kunde man efter sedvanligt googlande konstatera att Johannes Vultejus var en betydande präst, förmodligen knuten/tillsatt av herrskapet på Ängby gård. 
Vi rundade medsols Kyrksjön med sina två bryggor. Vid ena bryggan såg vi en vinterbaderska strax efter akten, och den första observatören hävdade att hon badat naken! Detta gick inte klarlägga, och när vissa av snuskgubbarna frågade henne om detaljer, snäste hon av med att säga att hon inte hade för vana att underhålla sig med gubbsly. Så blir man bemött när man bara försöker vara trevlig!
Sedan passerade vi ett eller par vackra och koloniområden. Precis som sist gjorde vi halt i trädgårdsföreningens samlingslokal. Där bjöd Jörn på två olika läskedrycker i storformat tillsammans med de numera obligatoriska gifflarna, dessutom i två olika smaker! 
Vi fick en föraning av Bromma flygplats, som vi rundade för exakt två år sedan. Men nu finns flygplan där, i alla fall i himlen ovanför. 
Mot slutet passerades en tidigare telestation och en tidigare elstation, civilisationens sista utposter i småsamhället. De vackraste gamla trävillorna på Barrstigen imponerade avslutningsvis.
Nu minns jag inte så mycket mer än att vi kom fram till Bergslagsvägen vid Stora Mossen (om vilken Ola kunde berätta en tidigare bekant och pikant historia om den delikata förväxlingen med stadsdelen Fittja). 
Därefter kom vi till Alviks torg, där ett par av oss tog tunnelbanan för att kunna ta hand om våra ensamna, trånande och hungriga kvinnor. Övriga hamnade på Gustafs matsal&bar.
Deltog gjorde Tommy, Christopher, Olle,  Chrille med gästen TommyEkrot, Mats, Ola, Per, Sven-Olov, Goran, Carl-Magnus, Ove och förstås Ålis förutom den något saktfärdige och letargiske författaren JanS 
 

Strava-karta från Sven-Olov
Wednesday Walk | Walk | Strava