WW - Kristineberg - Brostugan Kärsön

10.04.2019 10:00

Inget riktigt WWalkers väder, men man fick gå sig varm. Inga problem då vi började med riktigt rejäla trappor upp till Tranebergsbron. 

      

Vidare i blåsten ner till Alvik och Alviksstrand. Vi har gått där tidigare men för varje gång så ser man något nytt antingen nya krogar eller byggnation. Promenerade efter vattnet på tjusiga promenaddäck hela kusten mot Nockebybron och till sist lunch på Brostugan som ligger på Kärsön.

      

Längs vägen passerade vi Äppelviken med väldigt fina hus Smedslätten, Breviks varv. Restaurant Bryggan som jag verkligen kan rekommendera speciellt deras fiskgryta. Sedan blev det den långa Grönviksvägen med alla tjusiga hus, husen ligger så placerade att nästan alla har sjöutsikt.

Efter vår väg på ganska hög höjd från vattnet dök plötsligt några kolonilotter upp. Visade sig att Mats bott i ett av dessa hus. 

På tomten står en Friggebod som har en ganska kul historia. Bingolotto under Lokets tid satt en god vän till Mats i Bingolottos berömda soffa. Denna dam vann en sidovinst med bensinchekar. Hon berättade för Loket att hon inte hade körkort. Han ändrade sig då bixtsnabbt och hon fick istället en Friggebod. Kanske inte mycket bättre vinst då hon bodde i en 2a i Fredhäll. Mats ringde sedan upp henne och köpte friggeboden. Han fraktade sedan ner den på en smal stig i en vagn ner till huset och tomten i olika omgångar.

Vi stod sedan på en höjd med utsikt över Mälaren där Hasse höll en liten föreläsning om Mälarhöjden och Klubbacken. Även Eriksbergsvarvet kom på tal. Det har en väldigt intressant historik värd att googla på.    

Då jag och Nettan är ute med vår båt så är vi ofta i dessa krokar. Fågelön är ett ställe där vi är ganska ofta, då man skall hem på kvällen så åker vi igenom en liten passage mellan Björnön och Fågelön. När det har varit en solig dag så speglar sig solens sista strålar i fönstren från alla hus på just Klubbacken fantastiskt vackert.      

Efter en lite kämpig promenad över Nockebybron så äntrade vi vårt lunchställe Brostugan. 

      

Lite av en bra turistfälla men med rejäla portioner med god mat. Dom som beställt köttbullar fick dem på bordet då vi andra hade ätit upp vår mat. Trodde nog att köttbullarna skulle rulla fram först.

Detta var som vanligt en trivsam och intressant promenad av dagens arrangörer Jörn och Janne S.

Resten av gänget som var med var  

Ola  Hasse  Mats  Kaj  Sven Olof  Roland  Carl Magnus  Olle  Ålis  Chrille + 2 hundar 

Denna lilla resume är författad av Chrille

Strava-karta från jörn
www.strava.com/activities/2279071664