WW - Nockeby - Alvik

01.12.2022 10:30

Näst sista promenaden för höstterminen bjöd på strålande väder, sol, vindstilla och ca 0 grader.

Starten gick från Nockeby, slutstation för spårvagn nr 12. Det började med en ganska brant nedförsbacke (Flodavägen) ner till Grönviksvägen. Där fick vi en första portion VV.

Christian berättade att husen utmed gatan är byggda ca 1930-40 och går i Funkisstil.

Jörn flikade in att det är Sveriges dyraste gata. Vi följde Grönviksvägen en bit för att sen vika av ner till vattnet. Väl där gjorde vi halt på ett trädäck med fin utsikt över det svagt dimhöljda vattnet. Då kom det en överraskning. Tompa började dela ut muggar. Vadan detta, det kan väl inte redan vara fikarast? Sen halar han fram en flaska bubbel och säger att vi ska gratulera! Vem då? Jo, Mats fyller år! Så det Skålas och Hurras! Hur mycket fyller han? Hm…. hörde jag en 3a och en 7a, kan det ha varit 37 eller var det tvärtom? Ni får själva gissa. Grönviksvägen visar sig vara ganska lång och det är gott om stora villor i fina lägen med sjöutsikt. Efter att ha passerat Ålstens båthamn fortsätter promenaden på en bred stig nära vattnet. Grabbarna njuter av det fina vädret och omgivningarna. Stigen är lite kuperad och plötsligt när vi har nått en höjd, stannar Christian och lovordar grabbarna för deras flit och ork, sen börjar även han att dela ut muggar. Oj! En överraskning till! Han halar fram två flaskor Glögg! Som tur, var alkoholfria. En bit längre fram på denna stig passerar vi två små röda stugor, som har en fantastisk sjöutsikt. Nu kommer överraskning nr 3: Mats har ägt detta ställe en gång i tiden. Han berättade en hel del om stället. Bla om att den ena stugan var en Bingolottovinst, som Mats köpte loss från en kollega. Vandringen går sen vidare till Alvik där vi intar en välsmakande lunch på restaurang Gustafs Matsal.

Ett stort TACK för en fin vandring och överraskningar.

Dagens ledare: Christian

Vandrare: Tompa, Mats, Jan S, Jörn, Sven-Olov, Jan-Erik, Stefan & Nisse, Per, Ålis, Carl-Magnus, Tommy E och Ove som skrev.

Lunchgäster: Göran och Christopher

Strava-karta från Sven-Olov
Wednesday Walk | Walk | Strava

Lite Wiki om Ålsten och Ålstenen
Ålsten – Wikipedia