WW - Nybroplan - Artillerigatan

08.12.2021 10:00

Vi steg ombord på SLs kanske inte vackraste fartyg vid Nybroplan i ett gråmulet och kallt väder och tillbringade färden till Nacka Strand under trivsamt småprat. Väl framme stod dagens ledare Hasse för dagens överraskning då vi uppmanades sitta kvar och de kamrater som väntade på oss beordrades borda fartyget och resan fortsatte mot Lidingön och andra för oss okända hamnar. Hasse trollade fram glögg och pepparkakor och stämningen steg i takt med att termosen tömdes.

Väl framme vid Ropsten gick vi av och gick mot kungliga Norra Djurgården efter det att Hasse berättat om värmekraftverket vid Värtan, det största i världen när det invigdes 1986. Norra Djurgårdsstaden passerades på andra sidan Husarviken, kälkbacken öster om Fiskartorpets backhopptorn bestegs och färden gick vidare på de vindlande stigarna i skogarna. Jörn läste på en skylt om att man under första hälften av 1800-talet under ett år dödade 237 vargar i dessa skogar.

Vid Ugglevikskällan träffade vi överraskande den från coviden rehabilterande Christian Juul som anslöt till gänget någon kilometer. Östermalms IP korsades och slutligen landade vi för dagens traditionsenliga lunch hos Hasse och Lisbeth på sekunden kl 1230.

Vi vandrade 7 km och med på färden var Hasse, ledare m m, Jan S, Mats, Göran, Jörn, Tompa, Stefan, Ålis, Jan Erik och Christopher, vid tangentbordet.

Lisbeth och Randi välkomnade oss med glögg o pepparkakor och sedan avnjöt vi delikata älgköttbullar med svampsås, grillad potatis och morötter samt sallad med efterföljande kaffe o dyl med chokladkaka. Utöver dagens vandrare deltog i lunchen även Roland, Per, Ove, Jarl och Carl Magnus.

Gänget tackade för den fantastiska lunchen och Carl Magnus överlämnade en av Sven-Olov producerad fotobok från våra vandringar till allas vår Hasse som tack för året som gått. (Anm: Boken kan beställas från S-O, sven-olov.zetterstrom@telia.com / 073-024 42 80).

Därefter delgav Christopher de sifferhungrande kamraterna höstens och årets statistik och konstaterade bl a att Ålis och Sven-Olov var de flitigaste vandrarna för såväl hösten som året medan bronsplatsen kneps av Tompa för året och Jan S för hösten.  I snitt har vi varit knappt 9 deltagare per vandring och gått 9,1 km. Totalt har vi tillsammans gått närmare 130 mil; en sträcka motsvarande Stockholm – Kiruna.

De främsta ledarna under året har varit Jörn med 4 vandringar följt av Hasse med 3,5 och Carl Magnus med 3. Göran har varit den i särklass flitigaste skribenten med 8,5 referat följd av Christopher med 4 och Carl-Magnus, Per och Sven-Olov med 3 vardera.

Under den efterföljande sittningen beslutade församlingen att utse ett arbetsutskott med uppgift att omhänderta gemensamma angelägenheter bestående av Hasse, Olle, Carl-Magnus och Christopher. (Allvarsamma miner under denna sittning. Min kommentar S-O)

Och så avslutas detta år i fortsatt skugga av pandemin som dock bjudit på härliga vandringar och dito umgänge på välkända och okända platser i vår underbara huvudstad med omgivningar!

God jul och Ett Gott Nytt 2022 önskas er alla av den på tangentbrodet knattrande

Christopher :-)

Statistik från Christopher
Statistik 2021

Strava-karta från Jörn
Wednesday Walk | Walk | Strava