WW - Östra station - Kräftriket

16.11.2022 10:30

Säsongens första vandring med höstjacka då det var stabilt mulet och fyra grader varmt. Som sig bör då Janne fyllde år, så inledde vi med födelsedagssång och hurrarop. Vi började sedan gå genom KTH-området där bl a Sveriges första atomreaktor en gång fanns, och vi passerade även Utrikespolitiska Institutet. Vid gångbron över spåren finns Träforskningen, där Stefan jobbade en gång i tiden. 

Epidemisjukhuset väcker minnen hos mig då jag tillbringade några veckor med scharlakansfeber där, sju år gammal.

Området Albano som jag minns som ett ruffigt industriområde, är numera en fint byggd Campus med oerhört många byggnader. Jörn berättade om området. 

Vi fortsatte ner genom koloniområdet Söderbrunn och vidare upp i skogen på en motionsslinga. Uppe på krönet pausade vi, och Christian halade fram en flaska skumpa för att fira Janne. Nya hurrarop.

Fortsättningsvis så rundade vi Lappkärrsbergets bebyggelse. En tätgrupp gick ända upp till Ålkistan, medan resten av oss tog sig genom Ekhagen och ner genom Bergianska Trädgården fvb till Restaurang Kräftriket.

En sällan skådad lunch följde. Janne bjöd på öl till maten samt glass till efterrätt. Lägg därtill att restaurangens ordinarie utbud förutom tre varmrätter och soppa, även erbjuder kakor till kaffet. 

Mätta och nöjda tog vi oss sedan hem.

Ett stort tack för en fin vandring, god öl och glass.

Dagens ledare: Jan S
Vandrare: Jörn, Christian, Olle, Tompa, Tommy E, Ove, Ålis, gäst Totte, Stefan och Per som skrev

Stravakarta från Jörn: www.strava.com/activities/8125706464 

Länk till Albano: www.google.com/search?q=albano&rlz=1C5CHFA_enSE993SE993&oq=albano&aqs=chrome..69i57.8690j0j7&sourceid=chrome&ie=UTF-8