WW - Ringvägen - Fridhemsplan

01.06.2022 10:00

Tompa kallade till promenad med samling kl 10 vid Åhléns på kungliga Södermalm. Första stoppet blev Thaibåten, som har kajplats i norra Hammarbyhamnen. Ett mycket populärt ställe att äta god mat. Under sommarperioden kan man sitta på en liten miniplaya och njuta av solen. Vidare till Hammarbyslussen, där båtarna tar sig ut till Saltsjön från Mälaren. Jag har själv slussat ett stort antal gånger. Vi som kan slussa håller in aktern mot land. Många håller fören mot land, och då är risken stor att aktern sticker iväg, varvid båten snurrar runt och man får backa ut. Detta till folks stora nöje som står på land och tittar.  267 sek att slussa och man betalar enbart då man åker ut från Mälaren. Således gratis att slussa in i Mälaren. 

Vidare förbi krogen Skrovet, där man också äter god man i väldigt fin maritim miljö. Då promenaden just börjat så var det inte läge att bjuda gänget på en bira vid min båtklubb ÅSS. Pekade ut var vår båt ligget och påpekade att om ni är på promenad längst Årstaviken så slå en signal så är ni välkomna ombord. Det finns alltid något att dricka och äta ombord. På måndagar, utanför Skrovet, samlas en väldig massa veteranbilar vid 17-tiden. Verkligen värt ett besök. Ny krog att känna till efter vägen är Rackarbacken, som har startats av en ÅSS-medlem. Ligger skönt i solen, med fin utsikt mot vattnet och alla båtar som passerar.

Fika intogs på restaurang Graffiti kök och bar. Stället hade inte öppnat för dagen, men ägarinnan lät oss sitta på deras fina uteplats och ta det Tompa hade att erbjuda. Elegant gjort av krogen.

 Kom fram till Hornstull. Hornstulls Strand har blivit ett litet centrum för musik, (Debaser ligger där), och man har ofta loppis och många foodtrucks att köpa mat ifrån. 

Tänkte på att Maratonlöpare nu i helgen som skall springa uppför Västerbron. Vi var glada att kunna gå uppför bron i maklig takt.

Lunchen gick av stapeln på den anrika krogen Löwenbräu. Maten var god, men personalen gick i någon slags slow motion variant.

Promenerare den gång arrangören Tompa + Jörn, Sven-Olov, Per, Olle, Mats, Göran, Christian, Janne S, Åhlis, samt gäst Tommy Ekroth.

Om ni vill fördjupa er i något med årtal, mått eller liknande, så har ni min fulla tillåtelse att googla på det i så fall. Hälsar Chrille som skrivit denna gång.

Galleri:

Stravakarta av Jörn: www.strava.com/activities/7236447582