WW - Sandhamn - Lökholmen

15.05.2019 09:30

VÅRKALASET, LÖKHOLMEN, 15-16 MAJ 2019

Allt blir inte bättre för att det upprepas – men det finns ett undantag: Onsdagsgubbarnas vårkalas! Så vi upprepade 24-timmarsresan till Sandhamn/Lökholmen och som vanligt hade vi tur med ett strålande väder. Projektgruppen Chrille, Christopher, Jan-Erik och Göran hade finslipat arrangemanget. Efter en tvåtimmarsfärd till Sandhamn ställdes kosan mot Värdshuset där säsongens första utomhuslunch vidtog. 

Långt senare samlades troppen för rundgång av ön, i vänstervarv, motsols.

           

     

Vid 15-tiden samling vid KSSS kansli för överfärd till Lökholmen, öppning av och incheckning på Trollgården samt igångsättande av bastu. Mot bakgrund av våra klagomål från förra året hade KSSS skärpt sina trivselambitioner och bjöd in till en helt ny bastuinredning, jo jag tackar! 

      

 

           

Raskt kallbad eller dito dusch och tillbaka till middagsförberedelser. Klubbens trängdetalj hade gjort ett utom-ordentligt förarbete och bjöd på sill-o-brännvin, hemlagad köttgryta (Chrille, tack!) inkl två liter rödvin i samma gryta. Kvällen hängavs åt litterära diskussioner, politiska hetsangrepp och språkliga brottningsmatcher – allt var alltså som vanligt på våra vårfester.

     

Dagen efter: förstärkt frukost, sakkunnigt guidad Hasse-tur runt Lökis, bestigning av Havsörnsfortet, städning, utcheckning, solande, signerande i gästboken samt KSSS-ordnad ribbtransport över till Sandhamn. 

          

Turistiskt släntrande mellan KSSS-kansliet och Värdshuset, en och annan glass med strössel. Till slut, återfärd med Askungen klockan 15.

Vid det påpassligt arrangerade medlemsmötet fattades beslut i några frågor som tagits upp:
1/ Nej, vi ska inte införa en årsavgift, som föreslagits. Vi får ’sala’ vid de tillfällen då det behövs.
2/ Nej, det inkom inte förslag på namn till nya medlemmar. Däremot är vi fria att ta med gäster, det vill vi bejaka. Kai har också kontaktuppgifter till ett vandrande damgäng som vi stött på och Kai kanske kan ordna en gemensam vandring?
3/ Höstens vandringsschema kommer på mail eller Supertext från Sven-Olov. Höstpremiär blir onsdag den 21 augusti.
4/ Roland/Hasse/Göran/Christopher håller på att producera en fyrsidig A5-trycksak som ska användas för införsäljning av vår hemsida/vårt varumärke så att sponsrande företag/organisation kan ge sina kunder tillgång till våra 300+ vandringar. Bland de vi avser kontakta finns Naturkompaniet, Fenix Outdoor, Haglöfs, Reebok, Kängspecialisten, WI-resor, Lundhags, Addnature, Outdoorexperten och Alewalds. Vi bör också förbereda ett ”pratmanus” så att alla säger samma sak. Roland?

Vandrande skärgårdsVålnader var Hasse o Lisbet, Chrille o Nettan, Christopher, Ola, Janne S, Kai, Olle, Sven-Olov, Ålis, Jan-Erik, Stefan samt yours truly Guran. 

       

Vi har varken loggade antal steg eller en Stravakarta och det får väl ändå ses som ett hälsosamt undantag.

Jodå, det finns en Strava-karta om än några steg för kort. Jag startade den vid bageriet. /Sven-Olov

www.strava.com/activities/2369567863