WW - Siggesta gård- vandring A till A

08.11.2023 10:50

Väderrapporterna hade flaggat för en hel del regn denna onsdag i Gråvember. Men väl framme vid Siggesta Gård slutade det i princip att regna. Regnstället kunde så småningom tas av. Endast några stänk föll på oss under resten av vandringen.

Siggesta Gård är ett maffigt komplex av byggnader och verksamheter. Här hålls bl a ett flertal hästar, som såg ledsna ut där de stod i leran. Anläggningen bjuder också på en imponerande äventyrsbana för bangolf, med ”Tema Värmdö” med massor av kommunens landmärken.

Vandringen började lättgånget och vi tog oss genom skog längs en led, och kom så småningom fram till dagens fikaställe. Det var vackert beläget vid strandkanten med fin utsikt över vattnet. Jan-Erik hade gjort goda chokladbollar, ransonerade till två per vandrare, som sköljdes ner med kaffe eller te.

Vi fortsatte, stundtals både uppåt och med mycket rötter. En häftig grillplats, med tillhörande vindskydd passerades. Har tyvärr ingen uppgift om antal höjdmeter, men det var rätt många. (Det var 34 meter över havet visar Lantmäteriets karta.)

Ner i skogen igen, och där fanns plötsligt Skogs-baren, en byggnad tillhörande Siggesta Gård. På vägen dit kom vi att prata om gamla stjärnor som Rock-Ragge och Rock-Olga. Som bekant kan samtalsämnena under vandringarna skifta snabbt. Av någon anledning diskuterades också om vad vi gjorde dagen då Abba vann med Waterloo. Särskilt trevligt hade det varit i närheten av Odenplan för en av oss vandrare.

Vi slutförde rundan och tog oss in på Siggesta Gårds mysiga restaurang. Vi valde alla mandelbakad sej med vitvinsås, som kom på varma tallrikar med bordsservering. Några sköljde ner firren med Värmdö Lager från Värmdö bryggeri.

Sammantaget får jag tacka Chrille och Jan-Erik för en mycket fin vandring kryddad med oväntat bra väder.

Ledare: Chrille och Jan Erik

Vandrare: Sven-Olov, Ove, Ålis, Tommy E samt Per som skrev.  Strava visar 5,0 km efter ett extravarv runt parkeringen. (S-O)

Wednesday Walk | Walk | Strava

Länk 
sv.wikipedia.org/wiki/Siggesta_g%C3%A5rd

 


Ledsna hästar i leran


Kommunhuset i Gustavsberg


Kanske heter han Sigge


Stilla väntan på upphållsväder


In i skogen


Fika med vågskvalp


Glömde slå på blixten vid Skogsbaren.


Upp för backen upp till....


....vindskydd och grillplats 34 meter över havet.


Vacker gärdsgård