WW - Skatteskrapan till Högre Östermalm

18.12.2019 10:00

Det är alltid sol på våra onsdagsvandringar – men ingen regel utan undandag. Och just denna dag var undandagen, där koncentrerat småregn raskt ersattes av vitglänsande snöblandat regn som kröp in överallt. Arrangören Hasse hade satt vandringstemat ”Återvunna fastigheter”. Då måste det ju ses som en symboliskt genidrag att utgå från den byggnad som ursprungligen besattes av Skatteverket men så småningom blev studentbostäder, en transformation i sann socialdemokratisk anda där man på ett magnifikt sätt borgat för fortsatt skatteunderlag inom överskådlig framtid.

Utan flytväst flöt vi fram genom Fatbursparken, Haglunds Pinne, Åsö Gymnasium, in på Swedenborgsgatan och upp mot Timmermansgatan, vek in på Tavastgatan där Jörn i sann Ola-anda informerade om att han bott en tid. 

Och så premiärvandrades den nya gångbron längs med Söderleden och vi kämpade på i den fjälliknande väderleken, passerade den domstolstäta Riddarholmen (Högsta domstolen, Marknadsdomstolen, Högsta förvaltningsdomstolen och Svea hovrätt) 

och landade vid Tegelbacken/Vasagatan 

där Hasse presenterade dagens överraskning; en visning av vår husarkitekts skapelse Posthuset med hjälp av sin för dagen favoritsvärdotter Malin inkl kaffe och pepparkakor. 

  

 

     

 

Kulturmätta gick färden vidare genom Klara-kvarteren, under Brunkebergsåsen genom dito tunnel, 

     

förbi Humlegården, Östermalmstorg, Mödomen (folkmunsbenämning på Hedvid Eleonora-kyrkan, då den ligger i slutet av Jungfrugatan. 

Karlavägen korsades och dagens enda och ca 20 meter långa grussträcka avverkades och hungriga, törstiga och förväntansfulla landade vi till ännu en formidabel lunch hos Hasse och Lisbeth som avslutade höstens och årets vandringar!

        

Sedvanliga mer eller formella årsmötesförhandlingar rundade av dagen, se noteringar nedan!  (I länken)
WWalkers möte 191218

Här finns årets statistik att fördjupa sig i.
Statistik 2019

I vandringen deltog Hasse, Ålis, Tompa, Ove, Sven-Olov, Jan S, Per, Chrille, Jan-Erik, Carl-Magnus, Jörn och vid pennan Christopher. Till lunchen anslöt Olle, Kai, Jan K, Jarl, Stefan, Hans E och Göran som också var med i inledningen på vandringen som mätte ca 8,5 km.

Fotnot: Med Östermalm får man skilja på tre sorter: Öfre Ö-malm, Gröfre Ö-malm och Högre Ö-malm, det sista ett smalt område, norr om Valhallavägen, mellan Starrängen i väster och Erik Dahlbergsgatan i öster. Området kännetecknas mest av att där finns få eller inga asfalterade cykelbanor för mångmiljonbelopp, ett blivande eldorado för nuvarande trafikborgarrådet (MP).

Strava-karta från Jörn
https://www.strava.com/activities/2940807577