WW - Slussen - Sundbyberg

22.10.2015 19:26

Christer bjöd in till promenad med start vid strömmingskiosken, Slussen. De hade inte fiskat färdigt ännu, stängd så här tidigt.
I väntan på sista vandraren pratade Ola med grävmaskinisten där Stockholms historia grävs upp inför ombyggnaden av Slussen.
I det välbekanta solskenet drog vi vidare ner till Munkbron och Kungsholmen där vi bytte gatans buller mot lugnet längs promenadstråket invid Klara sjö. Karlbergs slott i all sin prakt i solskenet. Vi gick längs Karlbergskanalen där Hasse berättade barndomsminnen från sin uppväxt i kvarteren ovanför kanalen.
Vi passerar stadsgränsen till Solna och kollar in restaurangen vid Grodhavet. Mycket bra ställe enligt Christer som ofta lägger till med sin båt och äter och dricker gott. Pampas Marina där vi blir vittne till 'backa med släpkärra'. På släpet ligger en mycket vacker motorbåt och Ola är inte sen att visa båtägaren hur han ska backa för att få sin båt till rätt ställe. Vidare längs strandpromenaden vid Ulvsunda sjö och Bällstaviken. Här kunde vi se fler besynnerliga förvaringar av segelbåtar.
Under en vacker ek högre upp på berget tog Christer av sig sin ryggsäck och vi kunde avnjuta en kopp kaffe med kaka.
Väl framme på Esplanaden i Sundbyberg intog vi den efterlängtade lunchen på en restaurang i en gammal fin industrilokal.
Hemresa med Tvärbanan.
Tack Christer för en mycket trevlig promenad.

Dagens vandrare: Crister, Hasse, Ola, Olle, Carl Magnus, Per och Sven-Olov som också skrev ovanstående.

Ola bidrar den här gången med sin Runkeeper-karta

runkeeper.com/user/647924622/activity/678601331

Bildgalleri
WW - Slussen - Sundbyberg

Vi passerade Huvudsta Gård där vi kunde läsa om historien kring gården.
Se vidare länken 

sv.wikipedia.org/wiki/Huvudsta_g%C3%A5rd