WW - Stocksund - Nora Danderyd

20.03.2024 10:30

Överraskningarnas tid är ännu inte förbi. Förutsättningen för en lyckad promenad var inte optimal. Ola anmälde sig frivilligt för att ta över Hans bokning. Hur ska han hinna fixa detta? Det blev dock lite av en succé!

Efter kort tågresa klev vi av i Stocksund. Gråmulet och med lätt snöfall gick vi ned till det smala sundet, till inloppet till Edsviken. Med viss förvåning konstaterades att ännu en sträcka längs en av Stockholms stränder var obearbetad. Hade vi gått där tidigare? Nåväl, det kändes nytt i alla fall.

Under Stocksundsbron gick vi på en träbrygga. Den rundade ett bygge av en tunnel från Danderyd i norr, under innerstaden, till söder om Skanstull. Det är en av många förstärkningar som görs av regionens elnät för att möta det växande behovet av el.

Längs Kevinge strand ligger vackra villor och vacker natur, till exempel Kevinge golfklubb med klubbhus och driving range. Bollarna är flytande och slås ut i Edsviken. På andra sidan viken uppmärksammades Ulriksdals slott. Senare Kevinge Gård, en vacker herrgård med park, fick vår grupp att stanna upp för fotografering. Ola bjöd på gifflar under en kort paus, något av en favorit när kardemummabullar från Gateau inte erbjuds. 

Efter knappt 7 km kom frågan - "Var ska vi äta lunch?" Det finns inga restauranger längs vägen, och det är långt till Bergendal. Lösningen blev bussfärd till Mörby C och O´Learys. Fem raska vandrare tog sig dit till fots och kom först. Köttbullar och stekt fisk stod på menyn. Smakade bra.

En alltigenom trevlig sträcka på knappt 7 km. Ola hyllades för sin insats.

Deltagare: Ola, Christopher, Per, Janne, Christian, Chrille, Ålis, Lars-Erik, Olle, Göran som snart tvingades avvika, samt Jörn vid sin iMac.

Stravakarta av Christian: 

Galleri:


 


Foto. Sven-Olov

 


Foto: Sven-Olov