WW - Tullinge - Flemingsberg

23.10.2019 10:00

Vart ska du gå? 

Pers promenad denna onsdag började med en överraskning för oss som inte var närmare bekanta med Tullinge.  Redan i tunneln under pendeltåget visade sig väggbilder om Alice Tegner och hennes visor. Alice hade bott i Tullinge och var verksam som lärare.
Där bodde även Anna Maria Roos som skrev texterna till några visor som Alice tonsatte.

    

In i villakvarteren såg vi gatunamn med anknytning till Alice värld.

    

Ett hus vi passerade hade problem, bilister ombeds köra sakta, huset skakar.

Stockholms omgivningar bjuder på väldigt bergiga områden, så även Tullinge

Pers eleganta upplägg av dagens promenad gjorde att du kunde tacka för dig och åka hem om du var trött i benen, vi passerade Tullinge station halvvägs på vår väg vidare. Ingen ville dock åka hem och det var tur för strax efter på en parkbänk bjöd Per på juice och hemgjorda marsipanbollar rullade i choklad.

     

Pers försiktiga varning för kuperad promenadväg kulminerade i en backe uppför där högsta hastighet var angiven till 80km(?). Backen nerför sedan var en rejäl knä-böjare(?).

  

Slutdestination var Flemingsberg där kommunen har rustat upp centrumet så att det var finare än Rågsveds centrum, Per hade annars tänkt visa oss det men nu gick de sista stegen till restaurang Tango där vi efter automatbetalning med kort kunde äta en god lunch.

    

Dagens vandrare: Per, Ola, Hasse, Tompa, Christopher, Olle, Ålis, Kai, Chrille, Janne S, Carl Magnus, Jarl och Sven-Olov som skriver.

Sträckan blev 9,5 km

Strava-karta från Sven-Olov
www.strava.com/activities/2810477279

Här finns ett par länkar om Alice
alicetegner.wordpress.com/about/
sv.wikipedia.org/wiki/Alice_Tegn%C3%A9r