WW - Zinkensdamm - Kvarnholmen

11.12.2019 10:00

Tompa välkomnade oss tappra och fåtaliga skara vid Zinkens t-banestation där vi hade skydd för vädretsmakter, för dagen inte på något sätt som det brukar vara på WW-onsdagar med sol, värme och ljus. 

Vi drog mot sydväst och passerade Teleskolan där den i Thailand just nu vistande Mats påbörjade sin Telia-karriär för en massa decennier sedan. Tompa tipsade om vandrarhemmet vid Tantolundens norra kant som tydligen är prisvärt och upplyste skaran om att Högalidskyrkan i folkmun kallas byxbenen, sannolikt beroende på kyrkans två torn. 

 

Raska om än blöta steg utmed Årstasjöns södra strand. Antalet som promenerade kunde räknas på ena handens fingrar i skarp kontrast mot en helgdag på försommaren när det är köbildning på strandpromenaden. 

 

Eriksdalsbadet två inomhusbassänger, som ju är Tompas ”hemmabana”, och säte för den anrika klubben Stockholms Kappsimningsklubb (grundad 1895) betittades med sedvanlig nyfikenhet. 

 

Hammarbyslussen, där flödet för dagen var ovanligt ymnigt, passerades, varefter Tompa serverade glögg och pepparkakor i stora mängder. Den förra medförde att vissa WWare blev lätt påverkade och takten på vandringen slogs av något. 

      

Anna Lindhs park

 

 

 

 

 

 

 

 

 



Danvikens hospital (1725)

Skanstullsbron avverkades och sedan följde vi strandlinjen till Kvarnholmen där vi nyttjade hissen för att komma upp till dagens näringsställe där vi avnjöt en behövlig lunch efter en blöt och blåsig vandring som mätte 9,4 km enligt Jörns Strava. 

Vandrade gjorde Tompa, Carl Magnus, Hasse, Per, Jörn, Jan-Erik och dagens gäst Christian Juul samt vid pennan Christopher. Anslöt på halva sträckan gjorde även Ove. 

 

www.strava.com/activities/2925931356